Fransiskushjelpen har blitt Miljøfyrtårn-sertifisert!

Fransiskushjelpen har tatt et viktig skritt i retning av miljø og bærekraft ved å bli sertifisert som Miljøfyrtårn. Sertifiseringen forutsetter at stiftelsen forplikter seg til et miljøansvar og stiller en rekke krav til avfall, innkjøp, arbeidsmiljø, transport og energi.

– Dette er en viktig milepæl for Fransiskushjelpen. Det er klart vi skal ta vårt samfunnsansvar i forhold til miljø og bærekraft på alvor. Derfor er vi stolte over at vi nå har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn, sier generalsekretær Solveig Øiestad.Fransiskushjelpen ble sertifisert 26. juni. Den offisielle utdelingen av diplom fra ordfører Marianne Borgen vil foregå i Oslo rådhus 23. oktober.

Generalsekretæren er sikker på at den nye statusen vil styrke miljøarbeidet ved Fransiskushjelpen.

En rekke miljøkrav

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter og organisasjoner som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. For å sertifiseres som Miljøfyrtårn må Fransiskushjelpen oppfylle en rekke krav innen avfall, innkjøp, arbeidsmiljø, transport og energi. Fransiskushjelpens mål er å hjelpe, lindre og være til stede for menneskene som trenger oss. Men ved å oppnå Miljøfyrtårn-sertifisering vil vi å vise at vi også ønsker å påvirke miljøet gjennom bærekraftige praksiser som energioptimalisering, avfallsreduksjon og andre miljøvennlige initiativer.

- I tillegg til at vi bidrar til et bedre miljø, tror vi at statusen som Miljøfyrtårn vil styrke vår integritet. Ved å synliggjøre vår dedikasjon til miljø og bærekraft ønsker vi å inspirere til forsterket tillit blant våre frivillige, givere og øvrige samarbeidspartnere, sier Øiestad.

Bærekraft og miljø gir også kostnadsbesparelser!

- Fransiskushjelpen er avhengig av støttespillere, både offentlige og private for at vi skal opprettholde våre tjenester for Oslos befolkning. Vi har derfor en forpliktelse til å utnytte de ressursene vi mottar til det fulle, forteller generalsekretæren. Hun håper Miljøfyrtårn-sertifiseringen vil hjelpe organisasjonen til en mer kostnadseffektiv ressursbruk og besparelser gjennom å innføre bærekraftige tiltak. I sin tur vil dette gi oss anledning til å hjelpe enda flere! - Et eksempel på et viktig miljøtiltak er at Sykepleie på hjul i fjor fikk en ny elektrisk bil. Det mener vi er et viktig skritt mot enda mer bærekraftig drift.

Hva statusen som miljøfyrtårn betyr for ansatte og frivillige

- I Fransiskushjelpen tror vi at alle involverte i stiftelsen, både frivillige og ansatte, ønsker å gjøre en innsats for at vi skal nå våre mål innen bærekraft og miljø. Vi tror også at et godt samarbeid til fordel for bærekraft og miljø vil føre oss nærmere hverandre, motivere oss og forsterke stoltheten vi føler over å tilhøre Fransiskushjelpen. Miljøfyrtårn-sertifiseringen gjør det mulig å kombinere vår dedikasjon til å hjelpe mennesker i sårbare situasjoner med et ønske om å skape en mer bærekraftig fremtid, avslutter Øiestad.