Kan vi friste deg med en meningsfull fritid og et større nettverk?

Vi ønsker oss flere unge frivillige som kan tenke seg å være en støtte for barn i en vanskelig situasjon. Du ønsker sikkert ikke å gå glipp av fritidsaktiviteter og bursdager. Det er kanskje viktig for deg å ha gode trygge mennesker rundt deg? Slik er det for barna også, og du kan gjøre en forskjell ved å være familiehjelper hos oss! Vi tilbyr god opplæring, et sosialt fellesskap og oppfølging fra våre frivillighetskoordinatorer.

Familiehjelperne er noen av de viktigste frivillige i Oslo! 

August er en måned som markerer et skille i mange unges liv. Kanskje er du en av de nye studentene i byen?  Kanskje ønsker du deg en fritid med mening i tillegg til det som er gøy og flyktig. Kanskje blir det trygge og kjente nå byttet ut med studier og studentliv. Vi tilbyr fritidsaktivitet med mening, og muligheter for nettverksbygging og forbedret CV. Ønsker du deg dette har Fransiskushjelpen et godt tilbud! 

Vi ønsker oss flere unge frivillige som kan tenke seg å være en støtte for barn i en vanskelig situasjon. Barn er påvirkelige og sensitive, og kan bli utrygge ved endringer i hjemmet - selve kjernen i et barns liv. Når en av foreldrene er syk, påvirker situasjonen barnets behov for trygghet, forutsigbarhet og normalitet i hverdagen. I en slik situasjon er det en styrke å ha en person som er til stede og hjelper til - en familiehjelper! 

Når syke foreldre ikke lengre har kapasitet til å følge opp barnet på samme måte som tidligere, kan barnet oppleve sosial isolasjon og føle seg annerledes fra andre. Et barn som går glipp av treninger, bursdager og andre viktige sosiale arenaer risikerer å bli hengende etter sosialt. Barnet kan også bli hengende etter i skolesammenheng fordi det ikke får tilstrekkelig hjelp med lekser og skolearbeid. 

Familiehjelperen tilbyr praktisk og sosial støtte til barn og unge som pårørende i familier hvor en av omsorgspersonen er alvorlig syk. Den frivillige hjelper til med å opprettholde rutiner og hverdagsaktiviteter, basert på det som er de viktigste behovene i den enkelte familie. 

Hvem kan bli frivillig i Familiehjelperen? 

Alle våre familiehjelpere er frivillige med ulik bakgrunn og alder. Våre frivillige har tid og et ønske om å bidra til at barna og deres familie kan få det bedre i en vanskelig livssituasjon. Målgruppen til Familiehjelperen er barn og unge som pårørende i familier der en av omsorgspersonene har alvorlig somatisk sykdom.  

Samtlige av Fransiskushjelpens familiehjelpere er over 18 år, får opplæring, veiledning og tett oppfølging fra våre frivillighetskoordinatorer. Vi tilbyr arrangementer og møtepunkter for våre frivillige, noe som er med på å skape tilhørighet, trygghet og samhold. 

Frivillighet som en del av en meningsfull fritid 

Frivillighet tilfører fritiden din formål og mening. Du får anledning til å engasjere deg i aktiviteter som utgjør en stor forskjell for andre. Vi er sikre på at denne opplevelsen vil bidra til at du får styrket selvtillit og selvbilde, samtidig som du gjør en viktig forskjell for andre. 

Frivillighet gir dessuten grunnlag for samhandling med en ulik gruppe mennesker med forskjellig bakgrunn og livsstil. Frivillighet i Fransiskushjelpen er helt livssynsuavhengig og tilgjengelig for alle! Gjennom samarbeid med andre frivillige får du tilgang til en arena for personlig vekst, sosial bevissthet og fellesskapsutvikling. Dette gir deg en unik mulighet til å bygge relasjoner også utenfor studentmiljøet.  

Hvis du kunne tenke deg å være en av våre familiehjelpere, eller hvis du kjenner noen som kan passe inn i rollen, kan du trykke på knappen under for å komme i kontakt med en av våre frivillighetskoordinatorer. Vi gleder oss til å få deg med på laget!