Kurs for nye sorggruppeledere i Fransiskushjelpen

Den 7. og 8. juni deltok 12 dedikerte frivillige på kurs for nye sorggruppeledere hos Fransiskushjelpen. Henning Herrestad, som er spesialrådgiver ved RVTS Øst* og styremedlem i Fransiskushjelpen, sørget for engasjerende undervisningskvelder for kursdeltagerne.

Den første kvelden ble viet til hvordan man møter mennesker i sorg, sorgens forskjellige faser og hvordan fasene kan oppleves for etterlatte. Et annet viktig emne denne kvelden var etterlatte etter selvmord og sorgprosess. Herrestad beskrev også strategier for mestring av tapsopplevelser og komplisert sorg.

Torsdagskvelden ble viet til gruppedynamikk og gruppeprosess. Dette er også sentrale emner for kommende sorggruppelederne. Undervisningen ble ispedd konkrete erfaringer og eksempler basert på kursdeltagernes egne erfaringer med både sorg- og gruppeprosesser.



Henning Herrestad, spesialrådgiver ved RVTS-øst

Fransiskushjelpen trenger flere sorggruppeledere!

Fransiskushjelpens tjenester er i stor grad bygget på frivillighet, og vi ønsker oss flere mennesker med tilstrekkelig kapasitet, nestekjærlighet og motivasjon til å være en trygghet for andre. Alle våre frivillige få grundig opplæring for rollen i form av kurs og veiledning.

En sorggruppeleder inngår i et fellesskap med andre gruppeledere. Vi arrangerer minst en fagsamling, og en sosial samling hvert halvår. I tillegg vil sorggruppeveilederne delta i gruppeveiledning to ganger i halvåret - og våre frivilligkoordinatorer er selvfølgelig tilgjengelig for råd og veiledning utover dette.

En sorggruppeleder skal være en tilrettelegger for at medlemmene kan finne veien til “den nye normalen”

Hver sorggruppe har to gruppeledere. Noen av sorggruppelederne har med seg egen tapserfaring inn i arbeidet, og i noen grupper er en av gruppelederne en fagperson. Gruppene møtes i Fransiskushjelpens lokaler i Enerhauggaten 4 hver tredje uke.

Sorggruppelederens oppgave er å legge til rette for at gruppemedlemmene kan finne veien til den «nye normalen» etter tapet av sine nærmeste. Sorggruppelederne er ikke behandlere, men tilretteleggere for en god gruppeprosess.

Fransiskushjelpens sorgtjeneste opplever stor pågang, og vi trenger flere sorggruppeledere. Kunne du tenke deg å være en styrke for andre som er i sorg? Trykk på knappen under for ytterligere informasjon og påmelding til neste kurs!

*Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging - region øst