Sommeråpent i Fransiskushjelpen

Nå står årets sommer og fellesferie for tur. I Fransiskushjelpen skal pasienter få hjelpen de har behov for gjennom sommeren. Flere av våre tjenester holder åpent som normalt gjennom hele sommeren.   

– Vi tar ikke sommerferie fra vårt samfunnsoppdrag, sier fungerende generalsekretær Gunnar Thingnes. Han forteller at både alvorlig syke pasienter som ønsker å være i eget hjem, samt rusbrukere på gata vil få helsehjelp som normalt gjennom sommeren. Både Pleietjenesten og Sykepleie på hjul holder åpent hele sommeren.  

Fransiskushjelpens hjemmehospice er alltid åpent 

- Vi er tilgjengelige for våre pasienter 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Økt hjemmetid for alvorlig syke er alltid en prioritet for oss, sommer eller vinter, sier den fungerende generalsekretæren.  

Sommeråpent i Sykepleie på hjul  

- I Sykepleie på hjul har vi hatt full rulle stort sett hele året. Vi vet at sommeren er en ekstra travel tid på gata. Da er det mange som kommer til byen fra andre kanter av landet, og som ikke kjenner Oslo godt. Da synes vi det er ekstra viktig å holde åpnet slik at vi kan sikre tilgang til rent brukerutstyr, sårstell og tilgjengelig kompetent helsepersonell på gata der folk oppholder seg. Når man ikke kjenner tjenestetilbudet i Oslo er det ekstra viktig med en oppsøkende tjeneste som kan fange opp disse pasientene, og veilede videre i systemet ved behov, sier Gunnar Thingnes. – Vi etterstreber derfor alltid å ha sommeråpent, og jeg vet at sykepleierne gleder seg til å møte pasientene våre ute i år også.  

Ta kontakt med avdeling Frivillighet hvis du vil være frivillig i høst!

I frivillige tjenester tas det noen uker sommerpause. Sorggruppene møtes ikke på sommeren, og Møtested Oslo Øst har også sommerferie. Enkelte frivillige opprettholder besøk i hjemmene i sommer også, men vi tar ikke inn nye brukere i ferien. Vi har ansatte på jobb, og nye frivillige må gjerne ta kontakt.

- Nå ønsker vi både frivillige, brukere og pasienter en riktig god sommer, også gleder vi oss til å samles igjen i august, avslutter Thingnes. - 1. august er også vår nye generalsekretær på plass, så det ser vi frem til.