Grunnkurs for nye frivillige i Fransiskushjelpen

Grunnkurs frivillige fransiskushjelpen

Tirsdag 2. møtte våre nyeste frivillige til Fransiskushjelpens grunnkurs del 2 i menighetssalen i ST. Hallvard kirke. De frivillige ble ønsket velkommen av avdelingsleder Oddrun og frivillighetskoordinator Millie før det ble servert middag før kveldens undervisning startet.

Anne Sand har dessverre sluttet i Fransiskushjelpen, men hun kom likevel for å holde undervisning for de nye og engasjerte frivillige. Undervisningen ble innledet med temaet «Holdning, inntoning og empati» før gruppen tok fatt på det alltid spennende emnet «kommunikasjon». Undervisning inneholdt både teori og praktiske øvelser - og selvfølgelig ble det mange gode pauser.

Kvelden var preget av engasjerte frivillige og god stemning. Undervisningen, pausene og gruppearbeidene bar preg av den positive energien som oppstår når det dannes relasjoner.

Etter endt kurs går de frivillige videre til Besøkstjenesten, Møtested Oslo Øst eller Familiehjelpen. Da vil de ha med seg ny kunnskap fra kursene. Sammen med deres personlighet og erfaring vil de bli viktige støttespillere for mennesker som trenger dem. Vi gleder oss til kursdeltagerne går inn i rekkene av Fransiskushjelpens viktige og gode frivillige!

Fransiskushjelpen ønsker seg flere Sorggruppeledere!

Fransiskushjelpens tjenester er i stor grad bygget på frivillighet, og vi ønsker oss flere mennesker med tilstrekkelig kapasitet, nestekjærlighet og motivasjon til å være en trygghet for andre. Alle våre frivillige få grundig opplæring for rollen i form av kurs og veiledning. Vi har fortsatt stor pågang til Sorgtjenesten og vi trenger flere sorggruppeledere for å imøtekomme behovet.

En sorggruppeleder inngår i et fellesskap med andre gruppeledere. Vi arrangerer minst en fagsamling, og en sosial samling, hvert halvår. I tillegg vil sorggruppeveilederne delta i gruppeveiledning to ganger i halvåret - og våre frivilligkoordinatorer er selvfølgelig tilgjengelig for råd og veiledning utover dette.

Hver sorggruppe har to gruppeledere. Noen av sorggruppelederne har med seg egen tapserfaring inn i arbeidet, og i noen grupper er en av gruppelederne en fagperson. Gruppene møtes i Fransiskushjelpens lokaler i Enerhauggaten 4 hver tredje uke.

Kunne du tenke deg å være en styrke for andre som er i sorg? Trykk på knappen under for ytterligere informasjon og påmelding til kurs!