Mange ønsker å bli frivillige i Fransiskushjelpen! 

Fra venstre: frivillighetskoordinatorne Millie Girardeau, Håkon Paulsen Torsett og avdelingsleder Oddrun. Bøhlerengen

Mange organisasjoner har slitt med å rekruttere frivillige etter pandemien. Slik har det også vært for Fransiskushjelpen, men nå opplever avdeling frivillighet at de stadig oftere får henvendelser fra personer som ønsker å være frivillige. - Jeg tror viktigheten av våre frivilliges arbeid, og den geografiske nærheten til menneskene som trenger deres hjelp, er en styrke for oss i rekrutteringsarbeidet sier avdelingsleder Oddrun Bøhlerengen. 

I 1956 tok Brita Paus initiativet til opprettelsen av stiftelsen Fransiskushjelpen i samarbeid med st. Halvard menighet i Oslo. Formålet var å hjelpe mennesker på Oslos østkant som levde i fattigdom og nød. Dette arbeidet var utelukkende basert på frivillighet helt frem til 1971 hvor oppdragsmengden ble så stort at det ble opprettet en administrativ stilling. 

Frivillighet er fortsatt en viktig del av Fransiskushjelpens arbeid  

Nå, nesten sytti år etter opprettelsen av Fransiskushjelpen, er frivillighet fortsatt en av de viktigste bærebjelkene i stiftelsens arbeid for mennesker som befinner seg i en vanskelig situasjon – enten det gjelder rusavhengige, alvorlig syke, eldre eller barnefamilier. 

- I tiden etter pandemien har vi, i likhet med andre organisasjoner, opplevd at det kan være vanskelig å rekruttere nye frivillige sier Håkon Paulsen Torset. -Databasen vi bruker viser at de fleste av våre frivillige ble rekruttert før pandemien, og at nyrekrutteringen er mer utfordrende nå enn hva som var tilfelle før pandemien. Dette stemmer også med de funnene som ble gjort av Senter for forskning på sivilsamfunn & frivillig sektor.  

Frivillige er rollemodeller og inspirasjon for andre 

Millie Girardeau er også frivillighetskoordinator i Fransiskushjelpen, og hun mener at Fransiskushjelpen er på god vei til å knekke koden for rekruttering i etterkant av pandemien. -Vårt mest effektive rekrutteringsverktøy viste seg å være de frivillige vi allerede hadde. I samarbeid med Fransiskushjelpens markeds og kommunikasjonsavdeling innledet vi en kampanje baserte på våre frivillige. Forklarer Millie og utdyper –Vi lot de frivillige fortelle hvorfor de var frivillige og hva det ga dem selv.  

“Vi ser frem imot nye fulltegnede grunnkurs for frivillige” 

-De frivillige ble presentert gjennom korte nyhetssaker, en serie portretter og innlegg på sosiale medier. Forteller Millie og fortsetter -Våre frivillige representerer verdier som potensielle frivillige kan identifisere seg med.  Kampanjen vår har ført til at vi har flerdoblet antall henvendelser fra personer som ønsker å være til hjelp for andre gjennom Fransiskushjelpen sammenlignet med samme periode i fjor. Ingenting kunne glede oss mer, og vi ser frem imot nye fulltegnede grunnkurs for frivillige avslutter Millie. 

“Det er gledelig å oppleve at så mange ønsker å stille opp for sine medmennesker i Oslo” 

Fransiskushjelpen har fortsatt behov for flere frivillige  

Oddrun Bøhlerengen er nytilsatt leder for avdeling frivillighet. Med solid kompetanse og erfaring innen organisasjonsarbeid, fra blant annet stiftelsen Leve, har hun de beste forutsetninger for å legge til rette for frivillige og deres innsats i Fransiskushjelpen. -Det er gledelig å oppleve at så mange ønsker å stille opp for sine medmennesker i Oslo sier Oddrun. –Likevel, så har vi fortsatt stort behov for enda flere frivillige. Dette gjelder spesielt til Sorgtjenestene og til “Familiehjelperen”. Familiehjelperen er en av våre viktigste tjenester siden den er direkte rettet mot småbarnsfamilier forklarer Oddrun og avslutter med –hvis du har noen timer å avse et par ganger i måneden, og ønsker å gjøre en forskjell for noen som virkelig trenger det, så vil vi gjerne komme i kontakt med deg!