Seks måneder med Diana - gaven som fortsetter å gi!

Fransiskushjelpens Sykepleie på hjul

Våren 2022 gjorde 1154 gavmilde mennesker en drøm til virkelighet for Fransiskushjelpens Sykepleie på hjul. Det ble gitt nok penger til at gode gamle «Klara» ble byttet ut med den langt mer moderne «Diana». Nå har den elektriske Mercedesen rullet i Oslos gater i litt over seks måneder til glede for både sykepleiere på hjul og pasientene deres.

En bedre løsning for både pasienter og sykepleiere på hjul

Gunnar Simonsen Thingnes er leder for Sykepleie på hjul, og han får ikke fullrost den nye bilen nok. –Den gamle bilen «Klara» var en god bil, og gjorde nytte for seg, men nå vi har fått en ny og bedre arbeidshverdag med «Diana». Klara fikk også et stort behov for hyppige verkstedsopphold etter hvert som kilometerne rullet på telleren. Det var ikke bare kostbart, men gikk det også utover tilbudet til pasientgruppen. En gruppe som tross alt stoler på at vi kan hjelpe dem skadereduksjon i form av rent brukerutstyr og sårstell. – Den nye bilen er også mye bedre egnet til å ta imot pasienter, samtidig som den gir våre sykepleiere bedre arbeidsforhold fordi den har egnet innredning.

I motsetning til den gamle bilen er nemlig Diana spesialinnredet for formålet. -Diana har gjort det lettere for oss å hjelpe samtidig som det er lettere for pasientene å bli hjulpet sier Thingnes og fortsetter – For oss er det også kjekt å vite at bilen, som er helelektrisk, er mer miljøvennlig. At den er elektrisk og driftssikker betyr også at vi har redusert driftsutgiftene betraktelig.

«Diana har gjort det lettere for oss å hjelpe samtidig som det er lettere for pasientene å bli hjulpet»

Kort om Sykepleie på hjul

Sykepleie på hjul er et lavterskel helsetilbud til mennesker i Oslos rus- og prostitusjonsmiljø. Tjenesten er oppsøkende, og pasientene er ikke avhengig av henvisning for å få hjelp. Tjenesten samarbeider tett med andre kommunale og ideelle aktører i Oslo kommune. Alle tjenestene er gratis.

  • Utdeling av alt rent brukerutstyr og Nalokson nesespray (motgift mot heroin og andre opioider)

  • Helsevurdering ved spørsmål om sykdom/skade

  • Sårstell og stell av abscesser der pasienten ikke kan/ønsker å oppsøke feltpleie, og ikke har krav på hjemmesykepleie

  • Medisinlevering på forespørsel fra LAR/fastlege når pasienten er syk i en kort periode

  • Rådgivning om rusbruk og helse, injeksjonsteknikk, ernæring og egenomsorg

  • Vi tester for Hepatitt C og henviser til videre behandling

Her kan du lese mer om Fransiskushjelpens Sykepleie på hjul:

Fakta om Nalokson og opioidoverdose

Foreningen for human narkotikapolitikk om Sykepleie på hjul

Den nye Sykepleie på hjul bilen har fått nytt navn