Fransiskushjelpens Pleietjeneste har fått ny fysioterapeut

  

Sina Krüger fysioterapeut fransiskushjelpen

I tillegg til å være en erfaren fysioterapeut har Sina også fullført en videreutdanning innen lymfeterapi. Hun har også erfaring med palliativ behandling fra stiftelsen Lukas Hospice i Trøndelag.

Sina forteller at hun har tro på en helhetlig tilnærming til pasientene. - Det er viktig at man tar vare på hele mennesket. Både fysisk og åndelig. Med Sina på laget er Pleietjenesten enda bedre rustet til å gi sine pasienter god lindrende behandling.

Hva er Lymfeterapi?

Men hva er lymfeterapi? Sina smiler og forklarer -Lymfedrenasje er massasje av lymfegangene og setter i gang renselsesprosesser i kroppen. Lymfesystemet har blant annet som oppgave å rense ut avfallsstoffer fra kroppen. Hvis disse stoffene hoper seg opp, kan det føre til redusert sirkulasjon og ansamlinger av avfallsstoffer og kroppsveske. Slike ansamlinger kan blant annet føre til hevelser, smerter og tyngdefølelse i kroppen. Ved å masere lymfegangene kan man øke gjennomstrømmingen og sørge for at avfallsstoffer ledes ut i blodkretsløpet. Forklarer Sina og fortsetter -Lymfesystemet har som oppgave å regulere veskebalansen, er viktig for immunforsvaret og renser ut avfallsstoffer fra kroppen.

«Lymfesystemet har som oppgave å regulere veskebalansen, er viktig for immunforsvaret og renser ut avfallsstoffer fra kroppen»

Hva menes med lymfedrenasje? Sina forklarer -Lymfedrenasje er en skånsom teknikk hjelpe mot forskjellige symptomer som hevelser i armer og ben, samt smerter, følgetilstander av sykdommer og gjentatte infeksjoner.

Lipødem er en undervurdert sykdomstilstand som fører til smertefulle hevelser i nederste del av kroppen. Tilstanden rammer oftest kvinner. Lymfedrenasje vil få fart på lymfesystemet og virke lindrende på smerter.

Fysioterapi er en viktig del av den helhetlige palliative behandlingen Pleietjenesten tilbyr sine pasienter, og kan bidra til å redusere symptomer som smerte og utmattelse, samt gi pasienten et fysisk funksjonsnivå som bidrar til selvstendighet og verdighet.

Fysioterapi er en del av Fransiskushjelpens ambulerende hospiceteam

  • Vurderingsbesøk der hjemmesituasjon og muligheter for å ha pasienten hjemme kartlegges

  • Vi planlegger nettverksmøter og koordinerer tjenester sammen med pasient, pårørende og andre helseinstanser som sykehus, hjemmesykepleie, fastlege, palliative team og Lovisenberg Lindring og Livshjelp

  • Ansvar for smertepumper i hjemmet

  • Symptomlindring

  • Vakttelefon (døgnkontinuerlig)

  • Støtte og veiledning til familie og pårørende

  • Avlastning i form av nattevakter (10 timer) og dagvakter (3 timer)

  • Lymfødembehandling

Alle våre tjenester er gratis og er et tilbud til hele Oslos befolkning. Vi har kontrakt med Oslo kommune og aktuelle pasienter kan henvises fra for eksempel kreftkoordinator i bydel, sykehus, fastlege og Hospice Lovisenberg. Pasienter og pårørende kan også ta direkte kontakt.

 

Her kan du lese mer om Fransiskushjelpens Pleietjeneste:

«Når livet ebber ut» et foredrag om hjemmedød av Anne Kristine Espegren

Fransiskushjelpens Pleietjeneste om tid for å leve

Kompromissløs nestekjærlighet – Fransiskushjelpen i møte med alvorlig syke og døende