Agnes er frivillig ved Møtested Oslo Øst

Agnes er frivillig i fransiskushjelpen

Som art er mennesket en sosial skapning. Behovet for samvær med andre er også svært viktig for den som lever med kreft, samtidig som det kan være utfordrende å være sammen med andre som ikke har erfart hvor utmattende sykdommen kan være. Møtested Oslo Øst er en arena for kreftsyke og deres pårørende hvor man kan senke skuldrene, ha det hyggelig og være sammen med mennesker i samme situasjon. Agnes Marie Foss er frivillig i Fransiskushjelpen og en essensiell bidragsyter for trivselen på møtestedet.

Med helsefaglig kompetanse i bagasjen

Agnes har bakgrunn som sykepleier med videreutdanning innen palliasjon. For Agnes ble det naturlig å melde seg som frivillig, og hun forteller: - Jeg ønsker å bidra med noe godt og meningsfullt for enkeltmennesker og samfunnet. Jeg samarbeidet mye med Fransiskushjelpen da jeg var yrkesaktiv, så det var naturlig for meg å fortsette her som frivillig da jeg ble pensjonist. Agnes legger til: - Jeg er veldig fan av Fransiskushjelpen!

“Jeg er veldig fan av Fransiskushjelpen!”

 I rollen som frivillig ved Møtested Oslo Øst opplever Agnes at brukerne koser seg og får en avkobling fra sykdom. - Som frivillig føler jeg at jeg gjør en god, nyttig og meningsfull jobb. Det blir en vinn-vinn-situasjon som gir meg mye glede.

For andre som kunne tenke seg å være frivillig understreker Agnes at man ikke må ha helsefaglig bakgrunn og legger til - Det viktigste er å være et medmenneske. Du vil møte mange spennende mennesker som trenger deg. Du har mye å gi og mye å få!, avslutter Agnes.

De frivillige ved Møtested Oslo Øst

De frivillige på Møtested Oslo Øst har som oppgave å legge til rette for at alle oppmøtte får en fin kveld, et godt måltid og en positiv førjulsopplevelse. Fransiskushjelpens forskjellige tilbud for medmennesker i utfordrende situasjoner er basert på frivillige, og vi ønsker oss stadig flere. Hvis du kunne tenke å være frivillig ved Møtested Oslo Øst håper vi at du registrerer deg. Hvis du har spørsmål om Møtested Oslo Øst eller noen av våre andre tjenester, kan du kontakte våre frivilligkoordinatorer direkte.