Ny strategi vedtatt

Strategi 2024-2026 med hovedmål knyttet til synlighet, kunnskap, utvikling og organisasjon er vedtatt. Det bestemte et enstemmig styre i Fransiskushjelpen 28. november 2023.  

Strategien er et resultat av en strategisamling med både ansatte og frivillige, samt videre arbeid fra både ledelsen og avdelingene.  - Nå gleder vi oss til å jobbe målrettet med strategien de neste årene, sier generalsekretær Solveig Øiestad. Strategien skal være førende for arbeidet i organisasjonen fra 2024 og ut 2026.  

Strategien er et resultat av et inkluderende arbeid i organisasjonen høsten 2023. Mandag 23. oktober var alle ansatte, styremedlemmer og frivillige invitert til strategisamling. Her ble måloppnåelse for forrige strategi gjennomgått og feiret som seg hør og bør med kake, før gruppearbeid der representanter fra både frivillige, ansatte og styret deltok. 

 - Organisasjonen har jobbet målrettet etter forrige strategiprosess og kommet langt i måloppnåelsen på denne. Nå var det på tide å utarbeide en ny og gjeldende strategi for de kommende årene. En strategi er viktig for å sikre at vi vet hvor vi skal i organisasjonen, og hvordan vi skal komme oss dit, forteller Øiestad. - Strategien er laget med utgangspunkt i den forrige. Det viktigste som kom frem i strategiarbeidet var at vi ønsker å nå enda flere med våre tjenester. Det vil vi gjøre gjennom å øke synligheten vår, ha fokus på kompetanseheving og også nye kompetansemål, å utvikle både eksisterende og nye tjenester og å ha økt fokus på å øke menneskelig og økonomisk kapital i organisasjonen. 

Etter arbeidet ble det utarbeidet et strategidokument. Dokumentet ble godkjent på styremøte i november 2023 og er førende når det lages handlingsplaner de neste årene. – Nå skal dokumentet brukes aktivt de neste årene. Vi ser vi frem til å implementere hovedmålene fra strategien i alt vårt arbeid fremover, avslutter Solveig Øiestad.  

Strategien kan leses her.