Solveig Øiestad er ny generalsekretær i Fransiskushjelpen

Foto: fransiskushjelpen

Solveig Øiestad er ansatt som ny generalsekretær i Fransiskushjelpen. – Arbeidet i Fransiskushjelpen går rett inn i livets mest sårbare sider, og det synes jeg er utfordrende og spennende, sier den nye generalsekretæren. 

Solveig er 50 år og kommer fra stillingen som administrasjonsleder i NORWAC. Hun er utdannet pedagog med en Master of Management fra BI, samt en påbegynt master i diakoni. Hun har tidligere jobbet i KFUK-KFUM-bevegelsen i 12 år, både i Norge og i utlandet. 


– Jeg er veldig opptatt av det diakonale oppdraget Fransiskushjelpen har. Det er tett på livet og går veldig inn i det eksistensielle, og det tiltrekker meg. Samtidig som vi skal ta vare på den gode arven med alt det viktige arbeidet som gjøres håper og tror jeg at vi kan utvikle og synliggjøre organisasjonen enda mer i tiden fremover. 

Fornøyd styreleder 

- Styret i Fransiskushjelpen er veldig glad for at Solveig Øiestad har takket ja til stillingen som generalsekretær. Vi mener hennes bakgrunn og erfaring passer godt inn, og tror at hun sammen med ansatte og frivillige kan bidra til utvikling og synliggjøring av Fransiskushjelpens viktige arbeid, sier styreleder Håkon Bleken. Han ser frem til å samarbeide med Øiestad, og takker samtidig avtroppende generalsekretær Lise Tørnby for hennes formidable innsats for organisasjonen siden 2019.   

Gleder seg til arbeidet 

- Som leder er jeg opptatt av å skape motivasjon og engasjement. Jeg gleder meg til å jobbe sammen som et team og skape noe. Jeg motiveres av utvikling og forbedring, og ikke minst god og transparent kommunikasjon.

Nå ser den nye generalsekretæren frem til å bli bedre kjent med organisasjonen og de ansatte, og til å skape den gode fellesskapsfølelsen. - Jeg opplever at styret og ansatte har ambisjoner for organisasjonen, og at det ligger til rette for at vi kan utvikle det viktige arbeidet som allerede gjøres. Hvordan vi skal gjøre dette finner vi ut av sammen. Det gleder jeg meg til! 

Starter 1. august

Solveig Øiestads begynte i Fransiskushjelpen 1. august 2023. Hun overtar etter generalsekretær Lise Tørnby. Vi takker for hennes innsats og ønsker Solveig Øiestad velkommen til Fransiskushjelpen.  

Kort og godt om Solveig

Samboer, ett barn, bor i Nydalen 

God til: Sosiale relasjoner  

Dårlig til: Tekniske ting. Også er jeg litt utålmodig

Redd for: Fly, båt, høyder- det meste he he. Men aldri det sosiale

Blir inspirert av: Mennesker og reiser i utlandet 

Klarer meg ikke uten: Truls og Daniel, gutta mine 

Leser: I sommer har jeg lest to bøker: De kaller meg ulven av Zeshan Shakar og Diakoni i velferdssamfunnet- mangfold og dilemmaer av Hans Morten Haugen.

Ser på: Nyhetene