Håkon er frivillighetskoordinator i Fransiskushjelpen - og han vil ha deg med på laget!

Håkon Paulsen Torset er frivillighetskoordinator i Fransiskushjelpen

Håkon Paulsen Torset har vært frivilligkoordinator i Fransiskushjelpen i litt over et år.  Vi har snakket med ham om erfaringer han har gjort seg i rollen og hva slags utfordringer Fransiskushjelpen står ovenfor.  

På spørsmål om hva det beste med jobben hans er svarer den blide sunnmøringen -Det beste med jobben min er når det blir en god kobling mellom frivillig og bruker. Det blir en tredelt glede for bruker, frivillig og meg som koordinator. Håkon fortsetter: -Jeg slutter aldri å la meg imponere over hvor dedikerte Fransiskushjelpens frivillige er ovenfor oppgaven, og hvor god hjelp de yter til sine medmennesker. Tilbakemeldingene jeg får fra dem er at de opplever det som en vinn-vinn-situasjon hvor det å bidra til andre samtidig er å gjøre noe bra for seg selv. Slike tilbakemeldinger harmonerer godt med de funnene som er gjort i forbindelse med forskning på området sier Håkon som har en mastergrad i samfunnsgeografi. 

“Jeg slutter aldri å la meg imponere over hvor dedikerte Fransiskushjelpens frivillige er ovenfor oppgaven, og hvor god hjelp de yter til sine medmennesker” 

- De tjenestene jeg har ansvaret for er rettet mot voksne og barn i svært sårbare situasjoner. I sin tur betyr dette at vi må være trygge på at det blir en god match mellom de menneskene som møtes. Vi er svært privilegerte siden de frivillige som kommer til oss er mennesker med høy integritet og bunnsolide kvaliteter.  

Pårørendepause og Familiehjelpen er to svært viktige tjenester i Fransiskushjelpen 

Håkon har ansvaret for å rekruttere personer til  Fransiskushjelpens tjenester “Familiehjelperen” og “Pårørendepause”. Familiehjelperen tilbyr praktisk og sosial støtte til barn og unge i familier hvor en av foreldrene er alvorlig syk. Formålet er å opprettholde rutiner og hverdagsaktiviteter i en vanskelig tid og med spesielt fokus på husstandens barn og deres behov for normalitet. For enkelte er det også aktuelt med familiehjelp i etterkant av et dødsfall. 

Pårørendepause har til hensikt å avlaste pårørende til alvorlig syke mennesker. Å være pårørende til et alvorlig sykt menneske kan være en stor fysisk og psykisk påkjenning. Da kan det være godt å få anledning til noen timers pause og overlate litt av ansvaret til en annen. 

Vi trenger frivillige som deg! 

I øyeblikket opplever Håkon og Fransiskushjelpen at det er stor pågang til tjenestene våre, og at vi dessverre ikke har nok frivillige til å imøtekomme etterspørselen. En av Håkons viktigste oppgaver som frivillighetskoordinator er å rekruttere flere frivillige slik at mennesker i en vanskelig situasjon kan få den hjelpen og avlastningen de har behov for.  

Fransiskushjelpen ønsker seg flere som deg med på laget. Trykk på knappen under eller kontakte Håkon direkte . Vi gleder oss til å treffe deg! 

Her kan du lese mer om frivillighet i fransikushjelpen:

Ruta er en Familiehjelper

Bli en besøksvenn