Marius er ny frivilligkoordinator i Sorgtjenesten

Marius Birkeland Nielsen er ansatt som ny frivilligkoordinator i Fransiskushjelpen. – Det er et privilegium å få jobbe med så mange dyktige frivillige, og samtidig kunne gjøre en forskjell for mennesker i krise, sier den nye frivilligkoordinatoren. Han skal jobbe i Sorgtjenesten, som for tiden har 23 sorggrupper og over 50 frivillige sorggruppeledere.  

Marius er 51 år og kommer fra en intern stilling i marked- og kommunikasjonsavdelingen. Han har tidligere jobbet lenge i kriminalomsorgen, og har en variert fagbakgrunn med blant annet pedagogikk, informatikk og digital markedsføring på vitnemålet. Han har tidligere jobbet særlig med rus- og kriminalitetsforebygging blant ungdom. Nå gleder han seg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver i avdeling Frivillighet.

– Sorg etter tap er noe av det vanskeligste og mest omveltende man kan oppleve i livet. Det gir meg motivasjon å få jobbe med å hjelpe mennesker i krevende livssituasjoner. Jeg ser frem til alle menneskemøtene, både med brukere og frivillige i tjenesten. Jeg ser også frem til å få sorgtjenesten til å fungere knirkefritt og skikkelig, og til å skape en tjeneste som er så tilgjengelig som overhodet mulig for de som trenger det. 

Fornøyd leder av Frivillighet  

- Jeg er veldig glad for at Marius takket ja til stillingen som frivilligkoordinator. Jeg tror at hans bakgrunn og erfaring passer godt inn hos oss, og at han sammen med de frivillige kan skape en god og tilgjengelig sorgtjeneste, sier leder av Frivillighet, Oddrun Bøhlerengen. Hun ser frem til å samarbeide med Marius og til å utvikle tjenesten til det beste for brukerne og de frivillige. 

Marius begynte i stillingen 1. september. Han kan kontaktes på mbnielsen@fransiskus.no. Vi ønsker Marius hjertelig velkommen til avdeling frivillighet! 

Kort og godt om Marius 

Samboer, to barn, bor på bygda 

God til: Å sette pris på livet   

Dårlig til: Snømåking 

Redd for: Å miste familie og venner. Og å ta t-banen feil vei. Jeg bor tross alt på bygda 

Blir inspirert av: Alle våre frivillige som har bearbeidet sorgen sin og som nå hjelper andre gjennom den sammen prosessen 

Klarer meg ikke uten: Kamera  

Leser: Det meste utenom krim 

Ser på: No country for old men er en av mine favorittfilmer