Rapport fra Juleaksjonen 2022

Fransiskushjelpens juleaksjon 2022

Tekst: Jakob Grova/ Foto: Peder Wandem

Juleaksjonen gjennomføres hvert år i regi av Brita Paus sine barnebarn i samarbeid med Fransiskushjelpen. Årets aksjon ble gjennomført 10. desember med god hjelp fra mange frivillige. Fransiskushjelpen ønsker å presentere et utdrag fra Jakob Grovas rapport fra Juleaksjonen 2022:

Juleaksjonen er et samarbeid mellom Brita Paus sine barnebarn, frivillige og Fransiskushjelpen

Juleaksjonen 2022 ble en vellykket aksjon, hvor vi fikk delt ut 100 gaver som planlagt. I år ble det også en del kaffebesøk, som for mange er en viktig del av aktiviteten vår. I alt har over 80 personer vært delaktige for å få dette til, sammen med mange skolebarn som har tegnet tegninger. Stor takk til alle sammen! Her er litt info om Juleaksjonens historie og litt om årets gjennomføring.

Brita Paus er mormor/bestemor til en del av oss som står bak organiseringen av Juleaksjonen. En tilleggsaktivitet som ble gjennomført i "gamle dager" i Fransiskushjelpens regi var en juleaksjon der enslige eldre fikk en julepresang bestående av mat, drikke og godsaker. Barnebarna var med på å pakke presangene og hjalp til å kjøre dem ut i førjulstiden. 

Denne aktiviteten ble gjennomført noen år på 80-tallet, men ble etter hvert avviklet av ukjente grunner. Da mormor døde i 1998 bestemte vi barnebarna oss for å gjenoppta Juleaksjonen som da hadde ligget brakk i noen år.

I samarbeid med Fransiskushjelpen har vi derfor hvert år siden 1998 kjørt ut gaver og presanger til eldre enslige og andre trengende i førjulstiden.

I de senere årene har det også blitt mange familier som er mottakere gjennom vårt samarbeid med Familiehjelperen i Fransiskushjelpen. I 2022 var det 100 personer som mottok gave. I tillegg ga vi ut over 80 gavekort til barn, samt direkte pengegaver til enkeltpersoner som var ekstra trengende.

I samarbeid med Fransiskushjelpen har vi derfor hvert år siden 1998 kjørt ut gaver og presanger til eldre enslige og andre trengende i førjulstiden

Juleaksjonen lar seg gjennomføre med et stort nettverk av gode støttespillere. Over 60 bedrifter har bidratt med diverse innhold til gavene i løpet av disse årene vi har holdt på, og i år var det over 80 frivillige privatpersoner som bidro på selve aksjonen. Det var 23 biler som kjørte ut og besøkte mottagere en lørdag i midten av desember.

I år ble det en meget innholdsrik pakke med totalt 30-40 forskjellige bidrag i pakken. Blant annet bidro mange barn fra Nesoddtangen, Kastellet, Vestby og Snarøya skole med tegninger i årets pakke.

Juleaksjonen 2022 oppsummert

Totalt sett har vi oppnådd årets mål om å levere ut 100 pakker med høy kvalitet både i pakkens innhold, og i selve utførelse av utdelingen.

Vi ser at trenden er at det blir vanskeligere for hvert år å få sponset matvarer, og må belage oss på stadig mer innkjøp for å klare å opprettholde ønsket kvalitetsnivå. Juleaksjonen takker derfor for samarbeidet og håper på et fortsatt godt samarbeid i årene foran oss!

Kjenner du noen som har lyst til å bidra? Ta kontakt med Jakob Grova for mer info! Juleaksjonen trenger både utkjørere, sponsorer og administrativ hjelp. Så lenge vi er mange som bidrar med litt hver, er det mulig å fortsette denne meningsfulle tradisjonen.

Juleaksjonen takker for samarbeidet og håper på et fortsatt gjensyn i 2023!

Her kan du lese mer om Brita Paus og Fransiskushjelpen :

Fransiskushjelpens historie

Brita Paus (Wikipedia)